• Grootste merkonafhankelijke bandenspecialist
  • Persoonlijk deskundig advies
  • 24/7 Service door heel europa
  • Online banden management

Onderzoek van TNO: uitlijnen van trailers levert 3% brandstofbesparing op

Uit onderzoek blijkt dat 22% van de trailers rondrijdt met een verkeerde wieluitlijning of scheefstand van assen. Ander onderzoek, van TNO, wijst uit dat er door het uitlijnen van trailers gemiddeld 3% bespaard kan worden op brandstofkosten.   

Een trailer die niet goed is uitgelijnd, zorgt voor een hoger bandenverbruik (tot wel 20%) en een hoger brandstofverbruik (tot wel 10%) van het trekkende voertuig. Laat u uw voertuigen door onze specialisten controleren, dan bespaart u al snel duizenden euro’s per jaar!

Besparen

Door actief alle trailers te controleren en te corrigeren op uitlijning en scheefstand, kunt u met een kleine investering een grote besparing realiseren. Neem contact op met uw Profile vestiging, dan rekenen wij u voor hoe u uw gehele vloot tegen geringe kosten laat controleren. In veel gevallen is het mogelijk om de trailers bij u op het terrein te laten controleren, waardoor u niet onnodig naar de vestiging van Profile hoeft te rijden. Voor het opmeten van de opleggers hebben we een chauffeur van het transportbedrijf nodig voor het aan- en afrijden van de opleggers. Uitlijnen op locatie is alleen mogelijk wanneer het terrein hiervoor geschikt is.