• Grootste merkonafhankelijke bandenspecialist
  • Persoonlijk deskundig advies
  • 24/7 Service door heel europa
  • Online banden management

Lang zullen ze leven: de NEO-serie van Aeolus

Aeolus stevent af op een plek aan de top. Onlangs nam het moederbedrijf van Aeolus, Chem China, de Europese bandenfabrikant Pirelli over. Door deze overname kan Aeolus profiteren van de kennis van High Performance banden van Pirelli. De NEO-serie, de nieuwe bandenserie van het merk, is daarvan een voorbode. De moderne banden zijn geproduceerd volgens de laatste technologieën. Jeroen Vos, productmanager bij de Aeolus importeur, zet drie grote voordelen van de nieuwe serie op een rij.

1. Lang zullen ze leven

Vos: “De band heeft een verhoogde kilometrage; een extra hoog rendement. Dat is positief. Hoe langer de band bruikbaar is, hoe lager de overall kosten.”

2. Grip op de zaak

Door de rubbermix kennen de banden een minimum aan slijtage, terwijl ze een maximum aan grip leveren. Vos: “het moderne profiel van de banden zorgt voor een evenredig en gelijkmatig slijtagebeeld en hoog rijcomfort.” Bij de ontwikkeling van deze NEO-serie besteedde Aeolus volop aandacht aan slijtvastheid en duurzaamheid. Ook dit levert dus een positieve bijdrage aan de levensduur, het verbruik en de verkeersveiligheid.

3. IJzersterk karkas

Elke band uit de NEO-serie heeft een nieuw type karkas. Het is een van de redenen die Vos aanvoert voor de invoering van de NEO-serie. “Het gaat om een karkas met een 4-gordellagenopbouw. Dat maakt de band enorm sterk en zorgt voor een uitstekende rondheid.” De NEO-band is daardoor zeer geschikt voor loopvlakvernieuwing.