• Grootste merkonafhankelijke bandenspecialist
  • Persoonlijk deskundig advies
  • 24/7 Service door heel europa
  • Online banden management

Bespaar optimaal met FleetcheckPlus

Besparen: iedereen is ermee bezig. In de transport- en logistiekbranche gaat het dan vaak over brandstof. Logisch, want de jaarlijkse brandstofkosten per truck bedragen gemiddeld 30.000 euro. Wist u dat u dit eenvoudig kunt verlagen? Is uw voertuig goed uitgelijnd, dan bespaart u al tot 4,5%. Rijdt u ook nog eens met de juiste bandenspanning, dan levert dat nog eens 1,7% extra reductie op. En dat is nog niet alles!

FleetcheckPlus is een concept van Profile. Het programma zorgt voor brandstofbesparing, minimaliseert bandenslijtage én draagt bij aan het voorkomen van stilstand door bandenpech. Het resultaat: ruim 1.800 euro besparing door deze uitgebreide vorm van periodieke wagenparkcontrole. Hoe dat kan? Klanten met FleetcheckPlus profiteren van een aantal nieuwe bandenservices. Zo krijgen zij meer grip op zaken als uitlijning, slijtage en bandenspanning.

René van Maasakkers, directeur Profile Tyrecenter Truck Europe: “In de reguliere Fleetcheck was nog geen aandacht voor uitlijning. We wisten natuurlijk wel dat bandenslijtage kan duiden op onjuiste uitlijning. Daarom introduceert Profile FleetcheckPlus, waarbij we wel jaarlijks alle voertuigen op uitlijning controleren. Zo besparen klanten enorm op allerlei kosten, zoals brandstofkosten, aanschaf van nieuwe banden en hebben ze minder stilstand door bandenpech.

FleetcheckPlus bewaart de jaarlijkse controle automatisch in het bandenmanagementsysteem Tymacon® van Profile. Dat systeem is voor de klant online toegankelijk. In dit overzicht staan ook de gemeten profieldiepten, schuin afgesleten profielen door bijvoorbeeld verkeerde uitlijning en beschadigingen door inrijdingen. Met de online rapportage kan de vervoerder plannen maken voor bandenmanagement. Profiles Truck-specialisten helpen daar uiteraard graag bij. FleetcheckPlus is niet alleen een goede besparingsoptie. Het programma zorgt ook dat klanten kunnen voldoen aan de steeds zwaarder wordende milieueisen.

Klanten kunnen FleetcheckPlus ook afnemen via een open of gesloten KM-contract. De klant betaalt dan een vast bedrag per gereden kilometer. Transparant, eerlijk en zonder verrassingen.