• Grootste merkonafhankelijke bandenspecialist
  • Persoonlijk deskundig advies
  • 24/7 Service door heel europa
  • Online banden management

Nieuws

Profile houdt u graag op de hoogte. Hieronder vindt u een nieuwsoverzicht met berichten van – en soms ook over ons.

Verdouw Bouwproducten ontvangt certificaat ‘Duurzaam op de weg’ van Profile

Veenendaal, 14 januari 2021 - Profile Tyrecenter Truck Europe certificeert Verdouw Bouwproducten uit Gouda met het ‘Duurzaam op de weg’ certificaat. De zelfstandige groothandel in bouwmaterialen heeft het certificaat gekregen voor zijn duurzame bandenbeleid. Dat resulteert in minder brandstofverbruik, CO2-uitstoot en kosten.

Lees hier verder

Boon Food Group ontvangt als eerste supermarktketen certificaat ‘Duurzaam op de weg’ van Profile

Veenendaal, 11 november 2020 – Profile Tyrecenter Truck Europe heeft Boon Food Group uit Dordrecht het duurzaamheidscertificaat ‘Duurzaam op de weg’ overhandigd. Met dit certificaat bewijst Boon dat het zich met de vloot committeert aan de hoge eisen van duurzaam bandenbeleid. Dat resulteert in minder brandstofverbruik, CO2-uitstoot en kosten.

Lees hier verder

Milieulabel voor truck- en trailerbanden

Veenendaal, 20 juli 2020 - Er komt een extra stap in de richting van duurzaamheid op het gebied van truck -en trailerbanden. Het voornemen bestaat al veel langer, maar er komt nu daadwerkelijk een nieuw milieulabel voor truck- en trailerbanden van de Europese Unie. De EU hoopt dat de milieulabels voor truckbanden 10 miljoen ton emissie per jaar voorkomen. De milieulabels zullen ook Profile-klanten informeren over en overtuigen van het belang van duurzame banden.

Lees hier verder

Profile voorloper duurzaamheid en CO2 dankzij actief bandenmanagement

Leiden, 7 februari 2020 – Tijdens het bezoek van Europarlementariër Caroline Nagtegaal bij Profile Nooteboom in Leiden werd het thema duurzaamheid en CO2-reductie besproken. Profile is voorloper op het gebied van duurzaamheid en CO2 in Europa. “Ik bezoek graag bedrijven in de logistieke sector, deze private initiatieven inspireren mij voor mijn dagelijkse werk in Brussel”, aldus Caroline Nagtegaal, VVD Europarlementariër.

Lees hier verder

Profile en JobTrans bieden verfrissende training code 95

Veenendaal, 26 maart 2019 – Profile Tyrecenter Truck Europe introduceert een nieuwe training rondom veiligheid en truckbanden volgens de eisen van het inmiddels gecertificeerde code 95. Vanuit de markt was er behoefte aan een training voor chauffeurs rondom het gebruik en de inzet van truckbanden. In samenwerking met JobTrans is er een training ontwikkeld die naast aandacht voor truckbanden ook de veiligheid en doorstroming bevordert. Het is voor transporteurs een directe kans om hun chauffeurs via code 95 op te leiden en kostenbesparingen te realiseren.

Lees hier verder

Bespaar optimaal met FleetcheckPlus

Besparen: iedereen is ermee bezig. In de transport- en logistiekbranche gaat het dan vaak over brandstof. Logisch, want de jaarlijkse brandstofkosten per truck bedragen gemiddeld 30.000 euro. Wist u dat u dit eenvoudig kunt verlagen? Is uw voertuig goed uitgelijnd, dan bespaart u al tot 4,5%. Rijdt u ook nog eens met de juiste bandenspanning, dan levert dat nog eens 1,7% extra reductie op. En dat is nog niet alles!

Lees hier verder

Waarom worden truckbanden duurder?

Als wagenparkbeheerder wordt u er niet vrolijk van: sterk stijgende bandenprijzen. Het zijn de grote bandenfabrikanten die wereldwijd de sterke verhogingen doorvoeren. Waarom worden truckbanden steeds duurder? Wij zochten het voor u uit.

Lees hier verder

Schmitz Cargobull kiest voor Profile Tyrecenter in de Benelux

Door een samenwerkingscontract tussen Profile Tyrecenter en Schmitz Cargobull kunnen de klanten van Schmitz Cargobull door de gehele Benelux gebruikmaken van het netwerk van Profile Tyrecenter. Met ruim 140 truckvestigingen en 300 mobiele service units is Profile altijd dicht in de buurt. Voor de contract trailers van Schmitz Cargobull, waarbij banden in het contract zitten, worden door Profile exclusief de speciale Hankook Cargobull banden gemonteerd.

Onderzoek van TNO: uitlijnen van trailers levert 3% brandstofbesparing op

Uit onderzoek blijkt dat 22% van de trailers rondrijdt met een verkeerde wieluitlijning of scheefstand van assen. Ander onderzoek, van TNO, wijst uit dat er door het uitlijnen van trailers gemiddeld 3% bespaard kan worden op brandstofkosten.

Lees hier verder

Do’s en don’ts bij pech onderweg

Per jaar wordt er ruim 20.000 keer pechservice verleend op het hoofdwegennet. Dat kost veel tijd en geld, voor iedereen. Als er sprake is van een onveilige situatie of de doorstroming van het verkeer stagneert, dan schakelt de overheid Incident Management in. Via Centraal Meldpunt Vrachtwagen Incidenten worden jaarlijks ruim 4.500 pechgevallen afgehandeld, waarbij de weg na een incident zo snel mogelijk weer vrijgemaakt wordt. Wat moet u er als transporteur van weten?

Lees hier verder