• Grootste merkonafhankelijke bandenspecialist
  • Persoonlijk deskundig advies
  • 24/7 Service door heel europa
  • Online banden management

Uitlijnen

Landbouwvoertuigen werken onder zware omstandigheden. Ze rijden op ruig terrein, maken ingewikkelde manoeuvres en krijgen veel te verduren. Daardoor lopen landbouwvoertuigen een groter risico op onjuiste uitlijning, met alle gevolgen van dien. Verkeerd uitgelijnde voertuigen zorgen niet alleen voor meer slijtage aan banden en hoger brandstofverbruik, ze vernielen soms ook de oogst. Profile heeft de oplossing. Wij lijnen uw voertuig perfect voor u uit. 

Wat zijn de gevolgen van onjuiste uitlijning?

Verkeerde uitlijning is vergelijkbaar met een winkelwagentje dat niet spoort. De wielen staan niet 100% juist in de rijrichting. Daardoor ontstaat extra wringing, wat nadelig is voor de ondergrond en gewassen. Daarnaast verbruikt het landbouwvoertuig onnodig veel brandstof. Een verkeerd uitgelijnd landbouwvoertuig rijdt niet zoals het hoort. Banden slijten onregelmatig, zeker bij een harde ondergrond: dan gaat het nog veel sneller. Kortom: duur en onprettig.

Wat is uitlijnen?

Profile is gespecialiseerd in het uitlijnen van allerlei soorten voertuigen: zeker landbouwmachines. Met hypermoderne apparatuur analyseert een van onze experts uw situatie. Hij gebruikt de hartlijn van het landbouwvoertuig als referentie. Met behulp van laserstralen bepaalt hij voor elk wiel de ideale stand. Vervolgens stelt hij alle banden perfect af. 

Wanneer is het tijd voor uitlijnen?

Landbouwwagens krijgen meer te verduren dan andere voertuigen. Daarom is het verstandig als u ook meer tijd en aandacht besteedt aan de uitlijning. Eenmalig een nieuw voertuig controleren is eigenlijk onvoldoende. Onze specialisten vertellen u graag meer over de optimale controletermijn. 

Welke voordelen heeft uitlijnen?

  • Een correct uitgelijnd voertuig rijdt prettiger.
  • Bij juiste uitlijning vermindert de bandenslijtage met 15% tot 50%.
  • Een goed uitgelijnd landbouwvoertuig verbruikt 4% tot 10% minder brandstof.
  • Een correct uitgelijnd voertuig vermindert schade aan de ondergrond en aan de gewassen.

Wilt u meer weten over uitlijnen of direct een afspraak maken? Neem contact op met een vestiging!