• Grootste merkonafhankelijke bandenspecialist
  • Persoonlijk deskundig advies
  • 24/7 Service door heel europa
  • Online banden management

Lekke band

Hoewel landbouwbanden gemaakt zijn van een dikke rubberlaag, hebt u toch weleens een lekke band. Soms gaat dat langzaam; dan is het lek maar klein. Er zijn ook grotere beschadigingen. Profile heeft verschillende oplossingen voor lekke landbouwbanden. Onze experts staan altijd klaar met professioneel én praktisch advies. We kijken naar het lek en hoe u uw banden inzet. Pas dan komen we met een oplossing. Eén waar u echt iets aan hebt.

Wat zijn de opties bij een lekke band?

Er zijn verschillende keuzes wanneer uw landbouwvoertuig een lekke band heeft. Grofweg zijn het er twee: repareren of vervangen. Profile heeft de juiste kennis en tools in huis voor de toepassing van allerlei methodes. Repareren kan door middel van een speciale pleister (manchet), vulcanisatie of loopvlakvernieuwing.

Het voordeel van repareren: het is veel goedkoper dan vervangen. Helaas is het niet altijd mogelijk. Zit het gat op een lastige plek of een moeilijk gebied van de band, zoals bijvoorbeeld de schouders of de hiel, dan is vervangen vaak een betere optie. Voor uw veiligheid moet de gerepareerde band immers even sterk zijn als het origineel.

Wat is vulcanisatie?

Vulcanisatie is een reparatiemethode waarbij veel druk, tijd en hitte komt kijken. Onze experts schuren de beschadiging eerst netjes rond. Daarna dichten ze het gat met vloeibaar rubber. Onder hoge temperatuur versmelt het rubber en ‘bakt’ het oude aan het nieuwe rubber vast. Dat proces neemt enkele uren in beslag. Als de band is uitgehard, staan de specialisten van Profile klaar voor de finishing touch. Ze brengen het profiel van de band weer terug in de originele staat.

Wat is loopvlakvernieuwing?

Vernieuwing is een methode waarmee Profile de levensduur van uw banden aanzienlijk verlengt. Eerst keuren onze specialisten uw lekke band zorgvuldig. Het karkas mag niet beschadigd zijn, uw veiligheid staat voorop. Bij vernieuwing brengen we een nieuw loopvlak aan op het bestaande karkas. We creëren eigenlijk een nieuwe band om een bestaand wiel.

U kunt hierbij veel zelf bepalen: de rubbersoort, de dikte van het loopvlak, de detaillering van het profiel. Daarbij kijken we samen naar hoe u de band gebruikt. Zo repareren we niet alleen; we creëren de ideale band voor ú.

Waarom is repareren voordelig?

  • De kosten van een reparatie zijn veel lager dan die voor de aanschaf van een nieuwe band.
  • Profile garandeert: een gerepareerde band is even sterk als een nieuwe.
  • Door reparatie verlengt u de levensduur van een band; daarmee spaart u het milieu én uw portemonnee.

Meer weten? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging!