• Grootste merkonafhankelijke bandenspecialist
  • Persoonlijk deskundig advies
  • 24/7 Service door heel europa
  • Online banden management

Volrubberbanden

De industriële sector maakt veel gebruik van volrubberbanden. Ze zijn opgebouwd uit meerdere lagen rubber. Daardoor zijn ze goed wendbaar. Een ander gevolg van de lagenopbouw: volrubberbanden raken nooit lek. Dit type banden is bestemd voor lage snelheden en vlakke vloeren. Ze hebben een hoge mate van stabiliteit en een groot draagvermogen.

Dit type is beschikbaar in non-marking, waarbij roet is vervangen door silica, zodat er geen zwarte strepen achterblijven op de vloer. Volrubberbanden zijn uitsluitend geschikt voor meerdelige velgen. Ze zijn er in drie categorieën: tweelaagsbanden, drielaagsbanden, bijzondere volrubberbanden.

Wat zijn tweelaagsbanden?

Tweelaagsbanden bestaan uit een laag harde rubber en een dikke slijtlaag. De eerste laag is verstevigd met staaldraadringen. Speciale toevoegingen in het rubber van de band, zoals getwijnd staaldraad, voorkomen dat de band zal doorslippen.

Wat zijn drielaagsbanden?

Een drielaagsband heeft een betere vering en biedt veel meer stabiliteit dan een tweelaagsband. Dat komt door de derde, verende rubberlaag tussen hiel en slijtlaag. Een nadeel van deze extra laag: hoe meer materiaal, hoe meer warmteopbouw. Bij hoge rijsnelheden en een zware belasting maakt die warmte het rubber zacht. Het resultaat: snellere slijtage.

Welke bijzondere volrubberbanden zijn er?

Voor bijzondere toepassingen zijn er bijzondere volrubberbanden. Zo zijn er bijvoorbeeld witte non-marking banden. Die zijn zeer geschikt in bedrijven waar hygiëne een belangrijke rol speelt, zoals overslagbedrijven die werken met verse producten.

Bedrijven die werken in een explosiegevaarlijke omgeving zijn er antistatische volrubberbanden. In een omgeving waar met oliën en vetten wordt gewerkt, zijn oliebestendige volrubberbanden een uitkomst.