• Grootste merkonafhankelijke bandenspecialist
  • Persoonlijk deskundig advies
  • 24/7 Service door heel europa
  • Online banden management

Massieve banden

Massieve banden zijn krachtpatsers met een hart van staal. De stalen kern is bekleed met rubber of met kunststof. Alle typen kenmerken zich door hun hoge draagvermogen en goede stabiliteit. Naast materiaal valt er ook wat vorm betreft iets te kiezen.

Massieven banden zijn leverbaar in geweven, cilindrische of een conische vorm. Massieve banden raken niet lek en zijn ook beschikbaar in non-marking.

Wat zijn massieve banden?

Massieve banden zitten om een stalen ring. Die ring is bekleed met zogenaamde bandage, gemaakt van rubber of kunststof. De rubberen bekleding wordt op een aparte stalen ring gevulcaniseerd. Dat komt de hechting tussen rubber en staal ten goede.

Massieve banden van rubber zijn leverbaar met een geweven stalen base, een cilindrische of conische stalen base. Die van kunststof zijn uitsluitend verkrijgbaar met cilindrische of conische stalen base.

Staalcilindrische massieve banden zijn meestal profielloos en vrij rechthoekig van vorm. Dit type heeft dus veel contact met de ondergrond. De schouders van de band zijn afgerond. Dat verbetert de stuureigenschappen. Veelal zijn massieve banden ook leverbaar met een blok- of lijnprofiel.