Meest verkochte winterbanden

 Winter
ALPIN A4
175/65 R14 82 T
Normale prijs
 € 116,16 
Uw prijs
69,-

Binnenkort laten wij hier de ecolabels zien.

70

UW AANTAL
 Winter
WinterContact TS 850
185/60 R15 84 T
Normale prijs
 € 120,40 
Uw prijs
70,-

Binnenkort laten wij hier de ecolabels zien.

71

UW AANTAL
 Winter
Snowtrac 3
195/65 R15 91 H
Normale prijs
 € 124,63 
Uw prijs
71,-

Binnenkort laten wij hier de ecolabels zien.

68

UW AANTAL
 Winter
Winter IWT-2 EVO
205/55 R16 94 H
Normale prijs
 € 87,12 
Uw prijs
56,-

Binnenkort laten wij hier de ecolabels zien.

71

UW AANTAL

Winterbanden - Groot online aanbod - Meer dan 187 montagepunten

Winterbanden online kopen  

 

Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. De samenstelling is aangepast aan de weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt rubber namelijk stugger. De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse weersomstandigheden. Ook het profiel verschilt ten opzichte van de zomerband. Het profiel is voorzien van zogenaamde ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek.

 

Veilige winterbanden 

Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg bij winterse omstandigheden. De positieve effecten van veilige winterbanden zijn al merkbaar bij temperaturen van 7C en lager. In veel Europese landen zijn winterbanden zelfs verplicht. Door het gebruik van winterbanden verbetert u zowel uw eigen veiligheid, als ook die van medeweggebruikers. De aangepaste rubbersamenstelling blijft flexibel tijdens natte en winterse weersomstandigheden. Hierdoor profiteert u van meer grip, een kortere remweg en optimale veiligheid. De specialisten van Profile Tyrecenter adviseren u graag over de winterbanden, het assortiment en de prijzen.

 

Wanneer winterbanden?

Profile Tyrecenter adviseert om winterbanden te monteren bij temperaturen onder de 7 oC. Ook in de herfstperiode is het gebruik van winterbanden al cruciaal. Het profiel van winterbanden is uitermate geschikt om regen, sneeuw en ijs beter af te voeren. Dus ook bij natte weersomstandigheden zorgen winterbanden voor meer grip en een kortere remweg. Via onze online afspraak planner kunt u een afspraak maken om uw banden te wisselen.

Remweg winterbanden

Wij raden sterk af om met zomerbanden door te blijven rijden tijdens de winter.

- Het rubber is niet geschikt voor temperaturen minder dan 7 graden celcius.

- Doordat het rubber ongeschikt is, wordt de remweg van de auto langer waardoor de kans op ongelukken toeneemt

 

Remweg zomerbanden op nat wegdek

Winterbanden op nat wegdek: Onder de 7 °C is de remafstand met winterbanden korter. Bij een snelheid van 100 km/u staat u bijna 4 meter eerder stil.
Let op: Er is geen rekening gehouden met de reactiesnelheid en de tijd voordat het remsysteem in werking treedt (zweltijd).

Remweg winterbanden op sneeuw

Winterbanden op sneeuw: Met winterbanden is bij sneeuw de remweg meer dan de helft korter bij een snelheid van 50 km/u. U staat 28 meter eerder stil. Let op: Er is geen rekening gehouden met de reactiesnelheid en de tijd voordat het remsysteem in werking treedt (zweltijd).

 

 

Verplichtingen met winterbanden en velgen

In veel Europese landen zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht onder winterse weersomstandigheden. In landen als Duitsland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland zijn winterbanden noodzakelijk. Het niet gebruiken kan tot juridische consequenties leiden. Dat geldt ook voor vakantiegangers. Houd hier rekening mee als u bijvoorbeeld op wintersport gaat.

 

Winterbandenanalyse van Profile Tyrecenter


Lees hier de winterbandenanalyse met feiten en cijfers over winterbanden, winterbandenwissels en bandenlabels.

 

Lees meer over winterbanden wisselen, winterbanden met velgen, winterbanden huren, waar zijn winterbanden verplicht en nieuws van de VACO.