Winter
WinterContact TS 850
155/65 R14 75 T
Normale prijs
 € 100,43 
Uw prijs
61,-

Binnenkort laten wij hier de ecolabels zien.

71

UW AANTAL
 Winter
Snowtrac 3
195/65 R15 91 H
Normale prijs
 € 124,63 
Uw prijs
64,-

Binnenkort laten wij hier de ecolabels zien.

68

UW AANTAL
 Winter
SP Winter Sport 4D
205/55 R16 91 H
Normale prijs
 € 176,96 
Uw prijs
100,-

Binnenkort laten wij hier de ecolabels zien.

68

UW AANTAL
 Winter
Winter IWT-2 EVO
225/45 R17 94 H
Normale prijs
 € 101,64 
Uw prijs
64,-

Binnenkort laten wij hier de ecolabels zien.

71

UW AANTAL

Winterbanden - verhoog uw veiligheid op de weg

Bekijk winteractie

 

Wat zijn de voordelen van winterbanden?

 

Nu 15 euro korting per band

✔ Veiliger dan zomerbanden

✔ Betere wegligging en grip

✔ Kortere remweg

✔ Je spaart je zomerbanden

 

Samengevat:

Je kunt het beste op winterbanden rijden bij temperaturen onder de 7 graden Celsius. Het rubber van de band heeft dan namelijk de ideale samenstelling. Wat zijn de voordelen van winterbanden:

• Winterbanden zijn van essentieel belang voor jouw veiligheid. Vanzelfsprekend is het effect nog sterker bij nat of besneeuwd wegdek.

• Betere wegligging. Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Wanneer de temperatuur daalt, blijft het rubber flexibel. Dit bevordert de wegligging.

• Meer grip. Het profiel van winterbanden bevat zogenaamde ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek waardoor je meer grip heeft.

• Kortere remweg dan bij zomerbanden. Dit geldt onder de 7 graden Celsius in alle weersomstandigheden.

• Door met winterbanden te rijden spaar je de zomerbanden. Zo kun je keer zo lang met je zomerbanden doen. 

• Met een set winterbanden rijd je gemiddeld 40.000 tot 70.000 kilometer. Dit ligt wel aan het autotype, het type band en de rijstijl. 

• Nu gratis 2e kaartje Duinrell Tikibad kaartje bij iedere aankoop. U ontvangt de voucher op onze vestiging! Lees hier  meer over de actie. 

 

Zomerband: Continental Premium Contact 2  Winterband: Vredestein Snowtrac 3

 

Winterbanden en uw veiligheid

Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg bij winterse omstandigheden. Dit geldt tijdens regen en sneeuw. De effecten zijn merkbaar bij temperaturen beneden de 7 graden Celsius.  Daarnaast is het van belang dat de winterbanden op de juiste bandenspanning zijn. Een te hoge of te lage spanning vergroot de kans op een klapband en vermindert de wegligging.  Controleer daarom maandelijks je bandenspanning.   

Wij raden af om met zomerbanden door te blijven rijden in de winter. Het rubber van een zomerband is niet geschikt voor lagere temperaturen en ook het profiel is niet optimaal voor de afvoer van water en sneeuw. Zomerbanden hebben niet de ‘lamellen’ die winterbanden wel hebben waardoor de remweg 20% langer wordt. In een onvoorziene situatie is dit zeer onveilig, niet alleen voor jou maar ook voor je medeweggebruikers.

 

Winterbanden nat wegdek

Winterbanden op nat wegdek: Onder de 7 °C is de remafstand met winterbanden korter. Bij een snelheid van 100 km/u sta je bijna 4 meter eerder stil. Let op: Er is geen rekening gehouden met de reactiesnelheid en de tijd voordat het remsysteem in werking treedt (zweltijd).

 

Winterbanden op sneeuw

Winterbanden op sneeuw: Met winterbanden is bij sneeuw de remweg meer dan de helft korter bij een snelheid van 50 km/u. Je staat 28 meter eerder stil. Let op: Er is geen rekening gehouden met de reactiesnelheid en de tijd voordat het remsysteem in werking treedt (zweltijd).

 

Heb je nog geen winterbanden? Koop ze dan online via de module hierboven of kom langs bij een vestiging voor advies.

Mijn dichtstbijzijnde vestiging zoeken

Vul online het adviesformulier in voor nieuwe winterbanden

 

Bandenwissel

Ben je al in het bezit van winterbanden? Plan dan online snel en eenvoudig een afspraak voor een bandenwissel om de zomerbanden te vervangen door winterbanden. Wij raden aan om ruim voor het wisselseizoen (september/oktober) een afspraak in te plannen zodat je de drukte voor bent.  Daarnaast kan je de gewisselde banden bij ons opslaan. De opgeslagen zomerbanden zijn bij ons verzekerd tegen brand en diefstal.  Heeft je auto een onderhoudsbeurt of APK nodig? Plan dit dan tegelijk met de bandenwissel in. Zo weet je zeker dat je veilig op weg kan! 

Plan afspraak bandenwissel

 

Winterbanden verplicht

In steeds meer Europese landen zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht onder winterse omstandigheden.  Per land kan het per periode ook nog eens verschillen. Rijd je niet met winterbanden waar een verplichting geldt? Dan riskeer je een flinke boete.

Bekijk hier het overzicht waar winterbanden verplicht zijn.