uitlijnen-actie Banner
Vul kenteken in:
PLAN AFSPRAAK

Uitlijnen auto 69,50 - Zorg voor betere wegligging!

 Waarom auto uitlijnen bij Profile Car & Tyreservice?

1. Een goed uitgelijnde auto is beter voor de wegligging en brandstofverbruik

2. Bespaar brandstof door een goed uitgelijnde auto, tevens slijten je autobanden minder snel

3. Wanneer je auto niet goed uitgelijnd is, kun je dit merken tijdens het sturen (heel zwaar of juist erg licht). Uitlijnen verhelpt dit probleem

            

Het uitlijnen van een auto is een vak apart. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Je auto is beter bestuurbaar en je bespaart op extra brandstofkosten. Zo is het uitlijnen van je auto een waardevolle investering in je veiligheid en het rendement van je banden.


Uitlijnen 

Uitlijnen auto

Uitlijnen is een specialisme waarbij de velgen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Cruciaal voor je verkeersveiligheid, omdat een afwijking van een paar millimeter hetzelfde effect heeft als banden die over een afstand van 100 kilometer, dwars over het wegdek worden gesleept.

 

Wanneer een auto uitlijnen?

Je kunt zelf soms merken dat je auto uitgelijnd moet worden:

- Er is bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant van de band
- De auto wijkt af naar één kant
- De auto stuurt zwaar of juist licht
- Het stuur draait na een bocht niet terug

 

Wij adviseren om de uitlijning van je auto na elke 20.000 kilometer of ieder jaar te controleren. Een auto bestaat uit bewegende delen die na gebruik of verloop van tijd niet meer de originele stand hebben. Ook na het raken van een stoeprand of wanneer je door een diepe kuil bent gereden raden wij aan de uitlijning van je auto te laten controleren. Zo voorkom je overmatige bandenslijtage, wat je de aanschaf van één of twee nieuwe banden bespaart. Bovendien rijd je met een goed uitgelijnde auto veiliger op de weg.

 

Kosten uitlijnen

Voor een uitlijncontrole (meten) van je voertuig betaalt u bij Profile Car & Tyreservice                               € 31,00

Voor het uitlijnen van je voertuig (meten incl. afstellen) betaal je bij Profile Car & Tyreservice

Uitlijnen bestaat uit meten en afstellen (inclusief 45 minuten arbeid) 

€ 69,50

De prijzen gelden niet voor campers, klassieke- en exclusieve auto's. Informeer bij jouw vestiging naar de mogelijkheden en prijzen. 

 

Uitlijning bij reparaties

Een auto wordt bij Profile Car & Tyreservice automatisch uitgelijnd na werkzaamheden aan het onderstel bij de vervanging van de schokdempers, de vervanging of werkzaamheden aan de fuseekogels of bij werkzaamheden aan de spoorstang.

 

Voordelen van uitlijnen auto

- Minder onderhoudskosten
- Meer rijcomfort
- Minimale rolweerstand

 

 

Uitlijnen van camper, sportauto of klassieke auto?

Wil je jouw camper, klassieke- of exclusieve auto laten uitlijnen? Neem dan contact op met je dichtstbijzijnde vestiging om de mogelijkheden te bespreken.