CONSUMENTEN ZAKELIJKE RIJDER LEASE & FLEET TRANSPORT & LOGISTIEK LANDBOUW INDUSTRIE GRONDVERZET
Profile Tyrecenter Ga terug naar Profile Tyrecenter TRUCKBANDEN BUSBANDEN
TRANSPORT & LOGISTIEK
Bandenmerken
Diensten
Over ons
Diensten » Balanceren

Balanceren

Het balanceren van banden is één van de meest onderschatte activiteiten bij een vrachtwagen. Een band in onbalans krijgt bij iedere omwenteling enorme klappen te verduren. Het is vergelijkbaar met een mokerhamer die steeds met grote kracht op uw banden slaat. Deze klappen worden geïncasseerd door de velgophanging, schokdempers, spoorstangen, fuseekogels en uiteraard de band zelf.

Is het een band op de stuuras, dan betekent die onbalans ook nog eens een onrustig trillend stuurwiel wat niet bevorderlijk is voor het rijcomfort. Ook de banden op de achteras en de aanhanger dienen wel degelijk gebalanceerd te worden, om de genoemde extra slijtage en brandstofverbruik te voorkomen. Testen bij klanten van Profile Tyrecenter hebben aangetoond dat door goed balanceren de banden gelijkmatiger slijten en daardoor ook veel langer meegaan. De gemiddelde onbalans per velg is 300-400 gram.

Bereken hier zelf welke krachten hierbij vrijkomen door uw gegevens in te vullen.


Terug
Bandennieuws
Transport & Logistiek

Nieuws

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Wilt u door Profile Tyrecenter op de hoogte gehouden worden over banden, velgen en auto-onderhoud? Geef u dan op voor onze nieuwsbrief!
Registreer

TRANSPORT & LOGISTIEK

Bandenmerken

Diensten

Over ons

Copyright 2011 Profile Tyrecenter. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden / Privacy Statement / Contact / Sitemap
Climate Neutral logo Het Nieuwe Rijden De Nieuwe Band Vaco logo Via Norm Best Managed