CONSUMENTEN ZAKELIJKE RIJDER LEASE & FLEET TRANSPORT & LOGISTIEK LANDBOUW INDUSTRIE GRONDVERZET
Profile Tyrecenter Ga terug naar Profile Tyrecenter TRUCKBANDEN BUSBANDEN
TRANSPORT & LOGISTIEK
Bandenmerken
Diensten
Over ons
WINTERBAND » Brandstofbesparing door bandenservice, Kies voor het Profile besparingsmenu!

We zijn er allemaal mee bezig: besparen op kosten. Juist in de transport- en logistiekbranche zijn brandstofbesparing en duurzaamheid terugkerende gespreksonderwerpen. Logisch, want de jaarlijkse brandstofkosten per truck bedragen gemiddeld € 30.000,-. Een enorm bedrag. Maar wist u dat dit enorme bedrag simpel naar beneden kan? Zo kan een voertuig met een juiste sporing al tot 4,5% besparing realiseren. Het rijden met de juiste bandenspanning realiseert nog eens 1,7% extra reductie in kosten.

Profile Tyrecenter introduceert het besparingsmenu. Als merkonafhankelijke organisatie voorziet Profile haar klanten van het beste bandenadvies op iedere aspositie en bij iedere inzet. Daarnaast kan gekozen worden uit drie krachtige Fleetcheck-concepten die voor aanvullende besparingen op het gebied van brandstof en bandenslijtage zorgen. Alle Fleetcheck-concepten ontzorgen de wagenparkbeheerder op het gebied van bandenonderhoud en leveren gegarandeerd kostenbesparing op. Het menu wordt verder aangevuld met pechservice en bandenvernieuwing!

 

Brandstof

FleetcheckPlus – Digitale wagenparkcontroles en uitlijnen
Met regelmatige digitale controles van de vloot wordt de toestand van de banden vastgelegd, de bandendruk gecontroleerd en indien nodig worden de banden op de juiste druk gebracht. De rapportage wordt opgeslagen in het bandenmanagementsysteem
Tymacon van Profile, dat systeem is voor de klant online toegankelijk. In dit overzicht staan ook de vermeldingen van gemeten profieldiepte, slijtageafwijkingen, bijvoorbeeld door verkeerde uitlijning en beschadigingen door inrijdingen. Op grond van de rapportage kan de vervoerder zijn plannen maken wat betreft het bandenmanagement, uiteraard met behulp van advies van de Profile specialisten. René van Maasakkers, directeur Profile Tyrecenter Truck Europe, vertelt over de drie Fleetcheckconcepten:
‘In Fleetcheck zat nog geen aandacht voor de uitlijning van een voertuig, anders dan de constatering dat de bandenslijtage duidt op een onjuiste uitlijning. Daarom introduceert Profile nu FleetcheckPlus, waar een jaarlijkse controle van de uitlijning in zit. Met name de brandstofkosten kunnen hiermee verder teruggedrongen worden. FleetcheckPlus is ook af te nemen middels een open of gesloten KM-contract. De klant betaalt dan een vast bedrag per gereden kilometer, transparant, eerlijk en zonder verrassingen.’’

Minder stilstand dankzij snelle pechservice
Dankzij de Fleetcheck-concepten wordt de stilstand van voertuigen geminimaliseerd, de banden worden immers goed onderhouden. Als een chauffeur desondanks toch met pech langs de weg komt te staan is, dan biedt Profile binnen heel Europa altijd snelle pechservice om de stilstand te minimaliseren. Bij een Pechservice garantie wordt dit tegen vaste lage kosten uitgevoerd.

Meer weten over het Profile besparingsmenu? Bel 0318-811055

Besparingsmenu

DOWNLOAD NU OOK ONZE NIEUWSBRIEF RONDOM BRANDSTOFBESPARING >>


Terug
Bandennieuws
Transport & Logistiek

Nieuws

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Wilt u door Profile Tyrecenter op de hoogte gehouden worden over banden, velgen en auto-onderhoud? Geef u dan op voor onze nieuwsbrief!
Registreer

TRANSPORT & LOGISTIEK

Bandenmerken

Diensten

Over ons

Copyright 2011 Profile Tyrecenter. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden / Privacy Statement / Contact / Sitemap
Climate Neutral logo Het Nieuwe Rijden De Nieuwe Band Vaco logo Via Norm Best Managed