CONSUMENTEN ZAKELIJKE RIJDER LEASE & FLEET TRANSPORT & LOGISTIEK LANDBOUW INDUSTRIE GRONDVERZET
Profile Tyrecenter Ga terug naar Profile Tyrecenter TRUCKBANDEN BUSBANDEN
Resource image
Brandstofbesparing door juiste bandenservice

Fleetcheck en FleetcheckPlus centraal tijdens Transport Compleet Hardenberg – stand 422

 
Profile Tyrecenter biedt transportondernemers Fleetcheck, een dienst waarbij Profile drie keer per jaar de staat van de banden van het wagenpark inventariseert, de bandendruk controleert en deze corrigeert. Deze dienst wordt nu ook geïntroduceerd in een plus variant, met onder meer een uitlijncontrole/beurt.
 
De dienstverlening van Profile Tyrecenter gaat veel verder dan alleen het leveren en monteren van vrachtwagenbanden. Het bedrijf ondersteunt de transportondernemer in het reduceren van met name brandstofkosten én bij het terugdringen van de negatieve invloed op het milieu door hem inzage te bieden in de toestand van de banden van zijn wagenpark. In de totale voertuigkosten zijn de kosten voor banden ondergeschikt, en eigenlijk is er vooral aandacht voor de band rond het moment dat hij vervangen moet worden. Een goede keuze is dan van belang om optimaal rendement van de band te hebben. 
 
Brandstofverbruik
Tijdens zijn hele leven is de band medeverantwoordelijk voor het brandstofgebruik van een voertuig en een band in slechte toestand heeft daar een duidelijke invloed op. ‘Onderspanning kan zo maar 2,5 procent meer brandstofverbruik betekenen. Bandenslijtage wordt al snel 20 procent hoger’, met deze opening legt René van Maasakkers (directeur Profile Tyrecenter Truck Europe) de verbinding tussen voertuigonderhoud, kostenbeheersing en milieu. Ook voor het aanbieden van een betrouwbare dienstverlening is een goede band van groot belang; een lekke band betekent onherroepelijk vertraging.
 
Fleetcheck Plus
Om de vlootbeheerder de zorg voor het bandenonderhoud uit handen te nemen, biedt Profile Tyrecenter de dienst Fleetcheck aan. Met regelmatige digitale controles van de hele vloot wordt de toestand van alle banden vastgelegd, de bandendruk wordt gecontroleerd en indien nodig worden de banden op de juiste druk gebracht. De rapportage wordt opgeslagen in het bandenmanagementsysteem van Profile, waar het voor de klant online toegankelijk is. In dit overzicht ook de vermelding van gemeten profieldiepte, slijtage-afwijkingen, bijvoorbeeld door verkeerde uitlijning en beschadigingen door inrijdingen. Op grond van de rapportage kan de vervoerder zijn plannen maken wat betreft het bandenmanagement, waarbij hij uiteraard kan worden geadviseerd door zijn bandenleverancier. ‘In Fleetcheck zat nog geen aandacht voor de uitlijning van een voertuig, anders dan de constatering dat de bandenslijtage duidt op een onjuiste uitlijning. Daarom introduceert Profile nu Fleetcheck plus, waar een jaarlijkse controle van de uitlijning in zit. Met name de brandstofkosten kunnen hiermee verder teruggedrongen worden.’
 
Welkom op stand 422
Meer weten over Profile Tyrecenter, Fleetcheck / FleetcheckPlus en haar services? Bezoek ons op standnummer 422 in hal 4 tijdens Transport Compleet Hardenberg. Onze specialisten staan voor  u klaar. 
 
Terug
Bandennieuws
Transport & Logistiek

Nieuws

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Wilt u door Profile Tyrecenter op de hoogte gehouden worden over banden, velgen en auto-onderhoud? Geef u dan op voor onze nieuwsbrief!
Registreer

TRANSPORT & LOGISTIEK

Bandenmerken

Diensten

Over ons

Copyright 2011 Profile Tyrecenter. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden / Privacy Statement / Contact / Sitemap
Climate Neutral logo Het Nieuwe Rijden De Nieuwe Band Vaco logo Via Norm Best Managed