CONSUMENTEN ZAKELIJKE RIJDER LEASE & FLEET TRANSPORT & LOGISTIEK LANDBOUW INDUSTRIE GRONDVERZET
Profile Tyrecenter Ga terug naar Profile Tyrecenter TRUCKBANDEN BUSBANDEN
TRANSPORT & LOGISTIEK
Bandenmerken
Diensten
Over ons
TRANSPORT & LOGISTIEK » Ecolabels » Ecolabels en wetgeving

Groene autobanden zijn vanaf juli 2012 eenvoudig te herkennen aan het ecolabel. Alle nieuwe auto- en truckbanden in de Europese Unie krijgen een bandenlabel. Bandenlabel is de officiële benaming, maar vanwege de milieuvriendelijke aspecten van het label, spreekt Profile Tyrecenter Truck over ecolabels. Zo worden groene banden nog beter benadrukt.

Het label informeert u over drie belangrijke prestaties: de invloed van de band op het brandstofverbruik, de grip op een nat wegdek en het geluid dat de band produceert. Samen met de belangrijke tips van Het Nieuwe Rijden kan er op deze manier milieubewuster gereden worden.

Ecolabels

In de categorie brandstofefficiëntie zijn er zeven ecolabel kwalificaties. Banden met een groen A-label zijn het zuinigst en banden met het rode G-label het minst. Het verschil tussen deze banden is zelfs 7,5 procent in uw voordeel. Dat is eenvoudig geld besparen. Ook voor de grip is er een kwalificatie tussen A (kortere remweg) tot G (lange remweg). Het geluid is weergegeven door middel van drie golven. Bij één golf is het rolgeluid drie decibel of meer onder de norm, bij twee golven ligt het geluid tussen de norm en drie decibel daaronder en bij drie golven ligt de geluiduitstoot boven de norm.

Inzicht in milieuvriendelijkheid

Het ecolabel wordt als sticker door bandenfabrikanten op de autoband aangebracht. Profile Tyrecenter zorgt dat het bandenlabel duidelijk zichtbaar is en onze medewerkers adviseren u graag over banden met de ideale eigenschappen voor uw wensen. Natuurlijk zijn de technische gegevens en het ecolabel van de band eenvoudig terug te vinden op onze website. Daarnaast vermelden wij het label op de factuur. Zo geeft Profile Tyrecenter u duidelijk inzicht in de prestaties en milieuvriendelijkheid van de banden


Terug
Bandennieuws
Transport & Logistiek

Nieuws

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Wilt u door Profile Tyrecenter op de hoogte gehouden worden over banden, velgen en auto-onderhoud? Geef u dan op voor onze nieuwsbrief!
Registreer

TRANSPORT & LOGISTIEK

Bandenmerken

Diensten

Over ons

Copyright 2011 Profile Tyrecenter. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden / Privacy Statement / Contact / Sitemap
Climate Neutral logo Het Nieuwe Rijden De Nieuwe Band Vaco logo Via Norm Best Managed