Voer kenteken in

Uw bandenspanning

Voer eerst uw kenteken in

Bandenspanningstabel voor autobanden - Profile Tyrecenter

Bij Profile Tyrecenter kunt u door uw kenteken in te vullen eenvoudig de bandenspanning voor uw auto te weten komen! In het kentekenveld hierboven vult u uw kenteken in en u krijgt direct het juiste resultaat te zien. U kunt natuurlijk ook via een 

Bandenspanningstabel

bandenspanningstabel kijken wat de bandenspanning voor uw banden moet zijn. Deze vindt u ook standaard bij de vulautomaten.

Met een bandenspanningstabel controleert u de juiste bandenspanning voor uw auto. De bandenspanningstabel is een adviestabel voor spanning op koude banden. Controleer ook de door de autofabrikant opgegeven adviesspanning, dit advies is altijd leidend. Bij gebruik stijgt de temperatuur van uw banden waardoor de spanning oploopt. Verlaag de spanning van uw banden dus nooit als ze nog warm zijn.

 

Bandenspanning bij winterbanden

Bij winterbanden adviseren wij om de waarde in de tabel te verhogen met 0,2 bar.  Vergeet bij de spanningscontrole de spanning van uw reservewiel niet. Uiteraard helpt uw Profile Tyrecenter vestiging u graag bij het op spanning brengen van uw banden.